Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Mijn droom, het doel en andere toevalligheden...

  • Gepubliceerd: vrijdag 18 februari 2011 11:45
  • Geschreven door Laura van der Burg

De laatste tijd zijn doel en focus onderwerpen die regelmatig bij mij terug komen, in verschillende vormen en langs verschillende wegen. Toevallig. Doelgericht zijn schijnt handig te zijn om iets te kunnen bereiken. Dat klinkt alsof ik dat zelf niet zo zie en dat is wel een beetje waar. Ik merk dat ik doelen in mijn leven heb maar dat zijn meestal lange termijn doelen.

top v berg In het dagelijks leven ben ik niet altijd zo doelgericht, vind ik het juist leuk om me bezig te houden met wat zich aan me voordoet en me te laten verrassen. Deze combinatie vraagt hier en daar wat aandacht en creativiteit want ik wil wel graag dat die verrassingen bijdragen aan mijn doelstellingen. 

Ik lees heel graag en het helpt me ook om verder te komen in mijn leven. Onlangs heb ik het boek “het Doel” van Eli Goldratt gelezen. Voor degenen die het niet kennen: het is een managementboek in romanvorm uit de jaren ’90. Ik heb het met plezier gelezen, zeker ook omdat het in romanvorm was. Het boek gaat over productieprocessen en dat is niet waar ik me mee bezig houd. Toch heeft het boek me wel wat opgeleverd, namelijk het nadenken over hoe wat je doet bijdraagt aan het doel dat je hebt.  

Recent was ik bij ‘Zutphen draait door’, een evenement met drie verschillende sprekers over thema’s als trends en ondernemerschap met een netwerkborrel. De verhalen waren boeiend en de mensen ook. Een van de sprekers was Arko van Brakel van Jonge Helden. Hij vertelde over de moed die nodig is om ondernemend en innovatief te zijn. Dat begint met een droom of een doel. Dat maakt dat je gemotiveerd bent om risico’s aan te gaan om je droom waar te maken. In de westerse wereld heeft volgens Van Brakel maar elf procent van de mensen een doel voor zijn of haar leven. Wereldwijd ligt dit percentage nog lager, namelijk op rond de vijf procent.  

Ik denk dat veel meer mensen een doel in hun leven (kunnen) hebben maar zich er niet van bewust zijn. Bewustzijn is hiervoor dus belangrijk. En dat is waar ik me mee bezig houd, het zorgen dat meer mensen zich bewust worden van wat voor hun echt belangrijk is in hun leven. Om een doel in je leven te bereiken is het belangrijk om de talenten die je hebt te gebruiken, daarmee heb je ook grotere kans om je dromen waar te maken.  

Ik denk dat het de wereld een heel stuk mooier zou maken als mensen zich bewuster zijn van wie ze zijn en wat ze willen. Mensen hebben het dan minder nodig om te manipuleren, oorlog te voeren, ruzie te maken of op andere wijze onproductief te zijn.  Ik droom over een wereld waarin mensen kiezen om dat te doen waar ze goed in zijn en vooral ook waar ze zelf blij van worden en daarnaast anderen blij mee maken. Vraag jij je wel eens af wat je droom is?  

Wat voor rol speelt toeval in dit verhaal? Daarover later meer…

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie