Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

En/en of je kunt niet alles hebben

  • Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2012 00:00
  • Geschreven door Laura van der Burg

Veel mensen leven met het idee dat keuzes maken bestaat uit kiezen voor het een of het ander. In mijn ervaring gaat het er bij kiezen om te zien wat de mogelijkheden zijn en wat je daarmee wilt, niet om voor het een te kiezen en daarmee tegen het andere. Ik doe vaak mijn best om een manier te vinden waarop ik de meeste mogelijkheden kan benutten.

happer Als mogelijkheden elkaar uitsluiten komt het aan op kiezen voor het een of het ander. Dan kun je wel stellen dat of/of aan de orde is. Maar er worden vaak dingen met elkaar in verband gebracht die niets met elkaar te maken hebben. Tijdens een seminar dat ik recent bijwoonde kwamen er zo ook van die dilemma’s naar voren; bijvoorbeeld: je kunt gelijk hebben of je kunt rijk zijn. Hoewel het als een echt dilemma klinkt vind ik het een onzinnige stelling, waarom sluiten die zaken elkaar uit? Overigens wil ik daarmee niets zeggen over het belang van een van beiden maar heeft het een noodzakelijkerwijs met het ander te maken? Volgens mij niet.

Het is interessant en leuk om bij keuzes veel mogelijkheden te hebben. Er is veel te kiezen, zeker in het tijdperk waarin we leven is dat een veel benoemd verschijnsel en voor sommigen zelfs probleem. Kiezen is onvermijdelijk maar ik kies heel graag voor en/ en in plaats van voor of/ of. Vroeger was dat al zo met het kiezen van bijvoorbeeld taart (“appel- of kwarktaart?” “een stukje van beide?”), tegenwoordig ook bij belangrijker zaken. Ik vind het werk dat ik doe met Tricona heel fijn en vind daarin heel veel voldoening maar daarnaast vind ik het ook erg leuk om bezig te zijn met vormgeving. De laatste tijd word ik regelmatig gevraagd om posters of uitnodigingen te ontwerpen voor concerten, feesten of andere bijeenkomsten. Heerlijk om te doen. Gelukkig kan ik me met beide activiteiten bezig houden en hoef ik niet te kiezen voor het een of het ander.

Het is fijn dat ik weet wat ik wil (op dit moment). Dat is namelijk heel belangrijk met kiezen, dat je weet wat echt belangrijk voor je is. En dan bedoel ik niet de uiterlijke motivaties als status en macht maar wat je echt wilt, uit de grond van je hart. Daar bedoel ik ook niet mee alles wat er in je opkomt en wat je heel leuk lijkt. Wat je echt wilt, daar ben ik van overtuigd, hoort bij je en ligt ook binnen je bereik. En dan is het ook niet zo moeilijk meer om te kiezen.

Het is dus zeker waar dat je niet alles kunt hebben in het leven maar gelukkig is dat ook helemaal niet interessant. En bovendien kun je toch meestal wel combineren in je leven wat voor jou belangrijk is. Nu gaat het er dus om er achter te komen wat je echt wilt. Want dat is misschien wel lastiger dan de keuze zelf, er achter te komen wat je wilt.

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie