Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Motivatie: verleiding en bedreiging of kan het ook anders?

  • Gepubliceerd: dinsdag 08 februari 2011 14:25
  • Geschreven door Laura van der Burg

Via Twitter kwam ik bij dit filmpje terecht: http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc& . Op het filmpje is te zien hoe motivatie werkt bij mensen. Verleiden en bedreigen wordt heel vaak motivatie genoemd, ook in Nederland. Dat zie je in dit filmpje terug. Blijkbaar is het in veel organisaties gebruik om te denken dat geld bijvoorbeeld motiveert.

carrot and stick Volgens mij is al langer bekend dat het niet zo werkt. In het filmpje komen interessante voorbeelden naar voren die laten zien wat voor motivatie wel belangrijk is. Uit onderzoek is gebleken dat als er een grote financiële beloning staat op het succesvol uitvoeren van een opdracht (er van uitgaande dat er meer voor nodig is dan mechanische vaardigheid) dit juist een averechts effect heeft. Uit allerlei onderzoek wordt ook duidelijk dat voor motivatie juist dingen belangrijk zijn als autonomie, de mogelijkheid tot het jezelf kunnen verbeteren, uitdaging en het kunnen leveren van een (zinvolle) bijdrage. Mensen willen dus graag dat het zinvol is wat ze doen, dat het er toe doet.

In het boek "De Motivatie Mythe" van Reinhard Sprenger wordt dit thema ook uitgebreid behandeld. Sprenger gaat er ook vanuit dat externe motivatie vaak vooral zal leiden tot demotivatie. In de praktijk komt het meestal neer op het principe van stok en worst, ofwel verleiding en bedreiging als methode om mensen in beweging te zetten. Persoonlijk vind ik het een onplezierige vorm van motivatie en het blijkt ook nog eens niet erg effectief.

Eigenlijk is het natuurlijk niet zo heel moeilijk te bedenken dat externe prikkels niet zullen leiden tot blijvend effect. Wat ons in beweging brengt komt vooral van binnenuit is mijn opvatting. Het gebruik van externe motivatie komt voort uit wantrouwen. Immers, er wordt vanuit gegaan dat mensen uit zichzelf niet tot gewenste resultaten komen en liever lui dan moe zijn. Dat is natuurlijk wel een interessant gegeven, dat je uit het gevoerde beleid bij een organisatie het mensbeeld dat gehanteerd wordt kunt afleiden, bedoeld en onbedoeld. Voor organisaties zou het zinvol kunnen zijn om deze beelden eens tegen het licht te houden. Een positieve insteek wint het wat mij betreft altijd van een houding die vol is van wantrouwen en onderzoek bewijst dat.

Zelf heb ik enige tijd in loondienst gewerkt en had op een gegeven moment een leidinggevende die bepaalde taken die ik uitvoerde uitvoerig controleerde. Het ging dan om taken die hij het belangrijkst vond. Hoe meer hij controleerde, hoe slechter ik het deed. Ik voelde me niet verantwoordelijk en het leek niet uit te maken of ik het goed deed. Uiteindelijk leek het wel of zijn wantrouwen gerechtvaardigd werd want ik presteerde niet zoals hij van mij verwachtte. Het vervelende was ook dat ik op andere terreinen minder ging presteren als gevolg van mijn afnemende zelfvertrouwen. Uit eigen ervaring kan ik dus zeggen dat gebrek aan verantwoordelijkheid en wantrouwen demotiverend kunnen werken.

Bij motivatie gaat het er volgens mij ook om dat mensen die dingen doen waar ze goed in zijn. Dat alleen al zal de motivatie bij mensen verhogen omdat het dan eenvoudiger is om succesvol te zijn. Als ze dan ook nog zinvol werk kunnen doen dat aansluit op wat voor hen belangrijk is in het leven, bij een organisatie waar ze zich betrokken bij voelen, dan is er genoeg om mensen in beweging te brengen.

Hoe wordt er in jouw organisatie eigenlijk gekeken naar mensen en motivatie?

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie