Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

De oorsprong

  • Gepubliceerd: maandag 11 januari 2010 12:49
  • Geschreven door Laura van der Burg

Bijna drie jaar geleden heb ik plotseling de leiding over Tricona advies gekregen. Tot dan was ik in loondienst bij mijn vader. Op dat moment was ik zeer gelukkig om met mijn vader, Leo van der Burg, samen te kunnen werken. Ik voelde me bevoorrecht. We werkten veel samen maar zagen elkaar beslist niet elke dag omdat ik een heel zelfstandige functie had en mijn vader mij altijd met groot vertrouwen en veel verantwoordelijkheid op pad stuurde.  

strelizia Toen stortte heel plotseling mijn wereld in, op het moment van het overlijden van mijn vader. Opeens stond ik er alleen voor met mijn werk. Gelukkig waren er geen mensen (meer) bij Tricona advies in dienst en had ik alleen de zorg voor mezelf. 

Van mensen om me heen hoorde ik dat mijn vader ze had verteld dat ik er ‘klaar voor was’. Hoewel het beslist fijn was dat te horen vraag ik me af of mijn vader bedoelde dat ik klaar was om als zelfstandige mijn plek te vinden. Maar mijn vader wist heel erg veel, heel vaak nog ontdek ik hoe wijs hij eigenlijk was.

Veel mensen hebben ooit tegen me gezegd dat het niet goed was om zoveel met mijn vader (en overigens ook met mijn moeder) op te trekken, dat ik mijn eigen weg moest zoeken. Nog steeds ben ik dankbaar dat ik mijn eigen gevoel daarin heb gevolgd, ik koester de tijd die ik dichtbij mijn vader heb kunnen doorbrengen. Heel veel heb ik van hem geleerd en hij heeft me bovendien een belangrijke erfenis nagelaten. Dat zie ik als een kostbaar geschenk. 

De oorsprong van het kader waarmee ik werk ligt dus bij mijn vader. Het is zijn levenswerk geweest om een kader te ontwikkelen dat mensen helpt om niet alleen inzicht te krijgen in mensen en organisaties maar ook om een betere afstemming tussen beide te realiseren. Hij heeft er veel van zichzelf in geïnvesteerd en het is voor mij en voor veel mensen die er mee werken van onschatbare waarde. 

Nu moet ik dan dus echt mijn eigen weg zoeken. Ik ben daar druk mee bezig, om alles wat ik doe van mij te laten zijn. Dat betekent dat ik dingen anders doe dan mijn vader dat deed, dat ik veranderingen in mijn werkwijze doorvoer. Steeds meer mensen waarmee ik werk kennen mijn vader niet meer persoonlijk. Dat maakt het makkelijker om het op mijn eigen manier te doen. Toch blijf ik de oorsprong trouw en zal mijn werk me altijd aan mijn vader blijven herinneren. Daar ben ik blij mee.

 

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie