Ondernemerschap

  • Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2010 12:48
  • Geschreven door Laura van der Burg

Ik ben ondernemer. Dat is feitelijk waar, zelf zie ik dat meestal niet zo. Waarschijnlijk omdat ik bij het woord ondernemer allerlei beelden heb, beelden waar ik (me)zelf niet in pas. Toch ben ik ondernemer en dat is beslist uitdagend.

Ik heb er niet in eerste instantie zelf voor gekozen. Door omstandigheden was ik het opeens.

every journey begins Daarna heb ik bewust de keuze gemaakt om er mee door te gaan, nadat ik me enige tijd had verscholen achter het idee dat het me was overkomen. Daarvan heb ik geleerd dat je elk moment opnieuw een keuze maakt. Dus ook vandaag kies ik er weer voor.

Ondernemerschap heeft voor mij te maken met onafhankelijk zijn en je verbinden met een persoonlijk doel. Onafhankelijk zijn is voor mij heel belangrijk. 

Inmiddels heb ik ook persoonlijke doelen gesteld. Om te beginnen wil ik mezelf verder ontwikkelen in mijn werk. Dat kan natuurlijk ook door ergens in loondienst te gaan werken maar juist deze onafhankelijke positie dwingt me om meer uit mezelf te halen. Met deze keuze ben ik niet elk moment van de dag blij en er zijn veel momenten dat ik andere opties wil zoeken. Maar heel veel ruimte laat ik daarvoor ook niet want uiteindelijk is dit nog steeds mijn keuze en het geeft me veel voldoening om er mee bezig te zijn.

Ook wil ik graag helemaal verantwoordelijk zijn voor mijn eigen bijdrage aan deze wereld. Dat ben je natuurlijk altijd, ik bedoel hiermee dat ik graag wil ontdekken wat ik heb toe te voegen en hoe ik dat kan doen. Toen ik net met Tricona advies begon deed zich de mogelijkheid voor om samen met een succesvolle ondernemer Tricona advies verder op te bouwen. Hoewel ik het eerst vooral een aantrekkelijk idee vond heb ik ervoor gekozen om mijn eigen weg te gaan zoeken. Deze ondernemer had al veel meegemaakt en wist precies hoe hij dingen wilde aanpakken en wat het moest gaan worden. Dat wist ik niet en dat ben ik nu aan het uitzoeken, met vallen en opstaan. 

 

Blogartikelen

onze eigen kijk op mensen in blogartikelen